Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Anne özelliği yangına metanet olan yangın bapları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın takkadak binadan tam çıkış midein kullanılması gerekir.

Dairesel tasarım, basamak izini en aza indirirken doğurgan dikey harekete izin verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar dâhilin kullanışlı bir seçim haline getirir.

Olası bir felaketle katlaşıldığında binada kâin insanoğluın hariçya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi ciğerin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları ali lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra örgülabilecek sıva onarımı ve boya teamülleri sayesinde baplar muhatara görmez.

Binanın tipine ve kullanmaına bağlamlı olarak, yangın kapkaloriın lazım dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu tavır arama edilmelidir. 

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Binanın mideinden horya yakın inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdiveni, yangın Yangın Kapısı esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi muhtevain önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın saksıladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk kucakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın yahut ivedili hatır vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page